Strona G³ówna Radio ma w Ryja!
Precz z Rydzykiem!

FAQFAQ  SzukajSzukaj  U¿ytkownicyU¿ytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
J. Kaczy?ski o atakach medi?w na Radio Maryja
Autor Wiadomo¶æ
Ojciec Putin
[Usuniêty]

Wys³any: 2006-04-30, 17:08   J. Kaczy?ski o atakach medi?w na Radio Maryja

TVN24

"Od kiedy Radio Maryja sta?o si? cz??ci? frontu, kt?ry ma szans? Polsk? zmieni?, radio i o. Tadeusz Rydzyk s? nara?eni na ataki ze strony innych medi?w" - powiedzia? Jaros?aw Kaczy?ski.

No tak jasne, jak zawsze biedny ojciec dyrektor, wszyscy go atakuj? a on chce dobrze :)

Chcia?bym doczeka? chwili kiedy staniemy si? normalnym krajem, kiedy politycy zabior? si? za swoj? robote, ale to chyba nie mo?liwe, ale co ja moge wymaga? przeciesz do ko?cio?a nie chodz? i si? nie modle.

Pozdrawiam wszytkich przy zdrowych zmys?ach :lol: :lol: :lol:

Romanw

Ulubione Radio: xfm 104.9
Do³±czy³: 21 Kwi 2006
Wys³any: 2006-04-30, 17:27   HTTP://MASSAGETHAI.INFO MASA? TAJSKI WARSZAWA MASSAGE WARSAW

ja chcialbym zeby politycy nic nie robili (oni jak cos tylko robia to zaraz szkodza spoleczenstwu) i zeby sobie odeszli w przeszlosc bezrobotnymi.

pewnie ze wladza nie bedzie pod soba podcinac nacjonalistyczno-fanatycznej galezi na ktorej siedzi - ale jest jeszcze Watykan ktory martwi sie o spadek swych bezposrednich wplywow i kase.

nadzieja jeszcze w chciwosci papieza

Ojciec Putin
[Usuniêty]

Wys³any: 2006-04-30, 17:36   ...

:lol: :lol: :lol:

kaczynski.gif
Plik ¶ci±gniêto 3366 raz(y) 30,2 KB

xinacapuxina 

Do³±czy³: 01 Kwi 2006
Sk±d: Hotan
Wys³any: 2006-05-01, 12:07   

Ja sie jarusiowi nie dziwie ze tak zareagowa?
Jaru? martwi si? gdzie bedzie prowadzi? swoja propagande jak mu zamkna jego ukochane radyjko

St.chriss 

Do³±czy³: 19 Kwi 2006
Wys³any: 2006-05-23, 23:24   

Cytat:
"Od kiedy Radio Maryja sta?o sie czescia frontu, ktory ma szanse Polske zmienic, radio i o. Tadeusz Rydzyk sa narazeni na ataki ze strony innych mediow"

Dziwie sie temu panu... Niby jak oni maj? szanse zmieniac nasz chory kraj??? Pewnie zakaz? handlu w niedziele, (jedyn? otwart? instytucj? bedzie Ko?cio?) i nakaz? codziennie zawierzyc swe ?ycie istotom nadprzyrodzonym. W dalszej kolejno?ci wprowadz? obowi?zkowe mod?y i ustal? limit ofiary jak? mo?na bedzie sk?adac na tace. Co najwy?ej oni maj? wp?yw jedynie na mohery, bo mam nadzieje, ?e bezpo?rednio do rz?dzenia Polsk? nie bed? sie wtracac.
Tak bardziej powaznie to sluchacze RM to pokazny elektorat wyborcow, tak wiec popieranie dzialalnosci RM jest waznym przedwyborczym obowiazkiem, koniecznym do utrzymania sie na szczycie wladzy. RM podpierajac sie wlasnym autorytetem, ktory dodatkowo jeszcze podbudowywuje PIS, ma ogromne oddzialywanie na spory procent spoleczenstwa... PIS po prostu wykorzystuje sytuacje, a RM jest swietnym manipulatorem starszej czesci spoleczenstwa...
Ostatnio zmieniony przez St.chriss 2006-09-05, 23:45, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy  

starszy satanista 

Ulubione Radio: wiadomo jakie :D
Pomóg³: 3 razy
Do³±czy³: 18 Kwi 2006
Sk±d: Hell
Wys³any: 2006-05-24, 10:06   

St.chriss napisa³/a:
Dziwie si?? temu panu... Niby jak oni majÂ? szanse zmienia?? nasz chory kraj??? Pewnie zakaÂ?Â? handlu w niedziele, (jedynÂ? otwartÂ? instytucjÂ? b??dzie KoÂ?ci??Â?) i nakaÂ?Â? codziennie zawierzy?? swe Â?ycie istotom nadprzyrodzonym. W dalszej kolejnoÂ?ci wprowadzÂ? obowiÂ?zkowe modÂ?y i ustalÂ? limit ofiary jakÂ? moÂ?na bedzie skÂ?ada?? na tace. Co najwyÂ?ej oni majÂ? wpÂ?yw jedynie na mohery, bo mam nadzieje, Â?e bezpoÂ?rednio do rzÂ?dzenia PolskÂ? nie bedÂ? sie wtracac.

A wiesz jak to sie skonczy? Wszystkie babcie i dziadkowie ktorzy wierza we wszystko co x powie sory ze to tak brutalnie zabrzmi ale nie beda zyc wiecznie. Nowe pokolenie juz sie puka w glowe, wiec pare lat jeszcze sie wzbogaca a potem to juz tylko beda tracic...

http://img327.imageshack.us/img327/1909/radio5wo.jpg]Zrob sobie T- shirta

ma?y pielgrzym
[Usuniêty]

Wys³any: 2006-05-24, 11:22   

Wiecie teÂ? trzymam si?? tej nadziei Â?e mÂ?ode pokolenie nie b??dzie chciaÂ?o Â?y?? w ciemnocie i zabobonach Â?lepo podÂ?Â?ajÂ?c za swoimi guru.
Jednak ostatnio rozmawiaÂ?em z znajomym w wieku ok 50 lat ( nie praktykujÂ?cym Â?adnej religii cho?? nie okreÂ?lajÂ?cym sie teÂ? jako ateista) i powiedziaÂ? mi Â?e jak byÂ? mÂ?ody to teÂ? tak myÂ?laÂ?, ze jego pokolenie to juÂ? b??dzie te oÂ?wiecone i normalne a teraz widzi Â?e si?? przeliczyÂ?.
RozmawiaÂ?em teÂ? z innym znajomym, mÂ?odszym, bardzo duÂ?o rozmawia z ludÂ?mi przez net-a i stwierdziÂ? Â?e duÂ?o ludzi mÂ?odych myÂ?li logicznie ale nadal spotyka wÂ?r??d mÂ?odych takie osoby kt??re wierzÂ? w kaÂ?da bajk?? kt??rÂ? przekazali im rodzice lub duchowni i praktykujÂ? kaÂ?dy zabobon jaki jest moÂ?liwy. Nawet niepodwaÂ?alne argumenty do nich nie dotrÂ? bo wszystko odrzucajÂ?. GÂ???wna oaza dla zatwardziaÂ?ej ciemnoty sÂ? wsie, tam dalej nie do przezwyci??Â?enia jest presja otoczenia - sÂ?siadow, bab??, dziadk??w, rodzic??w.

Brad Tadek
[Usuniêty]

Wys³any: 2006-05-25, 15:30   

St.chriss napisa³/a:
Dziwie si?? temu panu... Niby jak oni majÂ? szanse zmienia?? nasz chory kraj??? Pewnie zakaÂ?Â? handlu w niedziele, (jedynÂ? otwartÂ? instytucjÂ? b??dzie KoÂ?ci??Â?)

Kaczy??ski nie zamknie radia w kt??rym si?? dobrze o nim m??wi. ByÂ?by gÂ?upi Â?eby cos takiego robi??, inne media ich nie faworyzujÂ?. Sytuacja troch?? patowa :(
Co do handlu w niedziele... hmm troch?? mieszkaÂ?em w Niemczech. SÂ?uchajcie nie popadajmy w paranoje z tymi zakupami w niedziele. Tam rzeczywiÂ?cie w niedziele jest taki luz, ludzie rodzinami wyjeÂ?dzajÂ? z miasta, chodzÂ? po parkach, knajpkach. A u nas co? Wszyscy na zakupach. Jednak myÂ?l??, Â?e Polski narazie nie sta?? na gÂ?upie ustawy. Nie w tej chwili... Cho?? sam nieraz klÂ?Â?em zagranicÂ? jak mi czegoÂ? brakÂ?o ale po zastanowieniu sie zamkniete sklepy w niedziele to nie jest zÂ?o...

St.chriss napisa³/a:
W dalszej kolejnoÂ?ci wprowadzÂ? obowiÂ?zkowe modÂ?y i ustalÂ? limit ofiary jakÂ? moÂ?na bedzie skÂ?ada?? na tace. Co najwyÂ?ej oni majÂ? wpÂ?yw jedynie na mohery, bo mam nadzieje, Â?e bezpoÂ?rednio do rzÂ?dzenia PolskÂ? nie bedÂ? sie wtracac.

PrzykÂ?ad religii na maturze jest tego juÂ? chyba dobrym przykÂ?adem. GdzieÂ? czytaÂ?em Â?e pod Krakowem Â?eby przyjÂ??? si?? do pewnej firmy trzeba wczeÂ?niej donieÂ??? zaÂ?wiadczenie od ks. proboszcza. Hmm pewnie nie jest problemem coÂ? takiego dosta??, i pewnie wi??kszoÂ??? ludzi dostanie dobrÂ? opinie ale zakrawa to na paranoj?? rodem z komedii Bareji...

Cytat:
Jednak ostatnio rozmawiaÂ?em z znajomym w wieku ok 50 lat ( nie praktykujÂ?cym Â?adnej religii cho?? nie okreÂ?lajÂ?cym sie teÂ? jako ateista) i powiedziaÂ? mi Â?e jak byÂ? mÂ?ody to teÂ? tak myÂ?laÂ?, ze jego pokolenie to juÂ? b??dzie te oÂ?wiecone i normalne a teraz widzi Â?e si?? przeliczyÂ?.

Wiesz, pokoleniom powojennym wpajano niezÂ?Â? propagand??. OÂ?wieceniem byÂ? brak wiary. Wystarczy sobie nawet oglÂ?dnÂ??? filmy z lat 40-60 wiele tam teÂ? znajdziesz "dziwnych rzeczy".

maÂ?y pielgrzym napisa³/a:
RozmawiaÂ?em teÂ? z innym znajomym, mÂ?odszym, bardzo duÂ?o rozmawia z ludÂ?mi przez net-a i stwierdziÂ? Â?e duÂ?o ludzi mÂ?odych myÂ?li logicznie ale nadal spotyka wÂ?r??d mÂ?odych takie osoby kt??re wierzÂ? w kaÂ?da bajk?? kt??rÂ? przekazali im rodzice lub duchowni i praktykujÂ? kaÂ?dy zabobon jaki jest moÂ?liwy. Nawet niepodwaÂ?alne argumenty do nich nie dotrÂ? bo wszystko odrzucajÂ?. GÂ???wna oaza dla zatwardziaÂ?ej ciemnoty sÂ? wsie, tam dalej nie do przezwyci??Â?enia jest presja otoczenia - sÂ?siadow, bab??, dziadk??w, rodzic??w.

No w pewne bajki trzeba wierzy?? :)
IMHO w pewnym stopniu wiara w to co powie rodzic nie jest zÂ?a. W sumie wiele kryzys??w rodzin i mÂ?odych ludzi wynika z tego Â?e rodzice nie przekazali im tego co sami otrzymali od rodzic??w. Ale chyba wiem o czym m??wisz. Brakuje w niekt??rych ludziach pewnej samodzielnoÂ?ci... Ciemnot?? spotkasz i w duÂ?ym mieÂ?cie, cho?? faktycznie wieÂ? polska a np niemiecka (cho??by tylko byÂ?e NRD) to inna bajka.

starszy satanista napisa³/a:
A wiesz jak to sie skonczy? Wszystkie babcie i dziadkowie ktorzy wierza we wszystko co x powie sory ze to tak brutalnie zabrzmi ale nie beda zyc wiecznie. Nowe pokolenie juz sie puka w glowe, wiec pare lat jeszcze sie wzbogaca a potem to juz tylko beda tracic...

Ja nie znam ludzi w moim wieku i otoczeniu wierzÂ?cych w obecnÂ? opcje polityczno/moralnÂ?. Znam za to duÂ?o ludzi trzeÂ?wo patrzÂ?cych na sytuacje i wyciÂ?gajÂ?cych podobnie jak ja co prawda umiarkowane wnioski ale mniej wi??cej zbieÂ?ne ze zdrowym rozsÂ?dkiem.

WÂ?adza "moher??w" to doÂ??? specyficzny przypadek. Opr??cz majÂ?tk??w RM nie stoi za nimi lobby biznesowe, wÂ?aÂ?cicieli prywatnych czy teÂ? szersza opcja spoÂ?eczna. UwaÂ?am to za fenomen kt??ry jednak szybko upadnie. Naprawd?? nie baÂ?bym si?? aÂ? tak bardzo tego Â?e poprzerabiajÂ? Polsk?? na np. pa??stwo wyznaniowe. Jednak czujnoÂ??? naleÂ?y zawsze zachowa??...

starszy satanista 

Ulubione Radio: wiadomo jakie :D
Pomóg³: 3 razy
Do³±czy³: 18 Kwi 2006
Sk±d: Hell
Wys³any: 2006-05-25, 17:02   

Brad Tadek napisa³/a:
Cho?? sam nieraz klÂ?Â?em zagranicÂ? jak mi czegoÂ? brakÂ?o ale po zastanowieniu sie zamkniete sklepy w niedziele to nie jest zÂ?o...

Wedlug mnie niech sobie sa otwarte sklepy w niedziele, jezeli ktos chce to bedzie chodzil na zakupy, jezeli ktos chce jechac poza miasto pojedzie... Mamy w koncu wolna wole, prawda? Polacy maja kilkadziesiat lat taka mozliwosc(robienia zakupow w niedziele) niemcy troche dluzej, w Polsce minie moda na niedzielne zakupy i ludzie znajda sobie nowy sposob wypoczywania.

Brad Tadek napisa³/a:
Ciemnot?? spotkasz i w duÂ?ym mieÂ?cie, cho?? faktycznie wieÂ? polska a np niemiecka (cho??by tylko byÂ?e NRD) to inna bajka.

Ameryki to raczej nie odkryles :-P . Tylko jest jeden problem, wies niemiecka idzie caly czas ku wiedzy, nowym technologia ogolnie w kierunku szeroko rozumianego oswiecenia a u nas? Wies jest za populistami z SO, co x z ambony powie to jest swiete i beda tego bronic chocby na krucjacie (znam to z wlasnego doswiadczenia)...

Brad Tadek napisa³/a:
Naprawd?? nie baÂ?bym si?? aÂ? tak bardzo tego Â?e poprzerabiajÂ? Polsk?? na np. pa??stwo wyznaniowe. Jednak czujnoÂ??? naleÂ?y zawsze zachowa??...

Indeed...

http://img327.imageshack.us/img327/1909/radio5wo.jpg]Zrob sobie T- shirta

Valdion 

Do³±czy³: 21 Sie 2006
Sk±d: Szczecin
Wys³any: 2006-08-21, 06:00   

heh a to wszystko sprowadza sie do mentalno?ci naszych rodaków........

St.chriss 

Do³±czy³: 19 Kwi 2006
Wys³any: 2006-09-06, 14:24   

Brad Tadek napisa³/a:
po zastanowieniu sie zamkniete sklepy w niedziele to nie jest z?o...
Uwa?am podobnie, tak samo jak i sklepy otwarte nie sa zla alternatywa, aczkolwiek nadmierne wiazanie prawidel zycia spolecznego z normami wiary swiadczy o nadgorliwosci religijnej calego kraju. Ja uwazam, ze wiara jest czyms wyjatkowo osobistym i jesli pragne podporzadkowac jej swoje zycie to wcale nie potrzebuje ustaw, odgornych, niepodwazalnych zakazow i jakiegos zmuszania do jej praktykowania. Jesli religia nie pozwala mi na robienie zakupow w niedziele (czego nie znajdziecie w Pismie Sw.), to jako gorliwy wyznawca po prostu do sklepu nie ide... Jesli zas nie odczuwam potrzeby podporzadkowania zycia swojej religii, to mam prawo takie zakupy zrobic. Konstytucja na szczescie zapewnia nam wolnosc samostanowienia, wolnosc do wyznawania wlasnych pogladow, tak wiec w tym kraju powinno brac sie pod uwage rowniez ten procent spoleczenstwa, ktoremu dogmaty wiary nie odpowiadaja. Poki co mamy na dzien dzisiejszy finansowanie instytucji Koscielnych ze srodkow spolecznych, podporzadkowanie prawa i Konstytucji religijnym normom i ideologizacje wszelkich instytucji i podmiotow wpanstwie
Brad Tadek napisa³/a:
Naprawde nie ba?bym sie a? tak bardzo tego ?e poprzerabiaj? Polske na np. panstwo wyznaniowe. Jednak czujno?c nale?y zawsze zachowac...
. Ja mysle, ze cala ta machina religizacji panstwa juz ruszyla na dobre... Aczkolwiek nie maja latwego zadania, bo znaczna wiekszosc spoleczenstwa polskiego utozsamia sie raczej z kultura Zachodu, a nie kultura uwsteczniania i wiary w kazdy zabobon, jaki wyszedl z procesu myslowego sredniorozsadnego czlowieka, szukajacego czegos "ponad" ludzki wymiar.
Jednak samo podporzadkowanie prawa jakims nierozsadnym stereotypom, wywodzacym sie bezposrednio z wiary moze niepokoic niejednego obywatela... tym bardziej, ze w skali globalnej takie dazenia maja dosyc spore poparcie...

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: